Helsingin klubitalo

Mielenterveyskuntoutujien ja henkilöstön muodostama Helsingin Klubitalo -yhteisö ohjaa ja tukee jäseniään työllistymään, oppimaan uusia tietoja ja taitoja sekä kehittämään sosiaalisia suhteitaan. Toiminta on jäsenilleen maksutonta.

Klubitalon unelma

Mielenterveyskuntoutujat voivat toteuttaa itseään kykyjensä mukaisesti ja ovat arvostettuja työtovereina, naapureina ja ystävinä.

Hämeentie 54, 00500 Helsinki

Järjestön sivuille: Helsingin Klubitalo

Tukea ja kohtaamista päihteitä käyttäville, kuntoutujille ja läheisille

Tukikohta ry on päihdealan järjestö, joka kehittää päihteitä käyttäville ja kuntoutuville asiakkaille suunnattuja avohoidollisia päihdepalveluja sekä tarjoaa tukea ja apua päihteitä käyttäville, kuntoutujille ja heidän läheisilleen. Vuonna 2000 perustettu järjestö on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton.

Päihteitä käyttävien, kuntoutuvien ja heidän läheistensä palveluiden parantaminen on järjestön toiminnan keskeinen tavoite. Siksi koko olemassaolonsa ajan järjestö on pyrkinyt toiminnallaan vaikuttamaan yhteiskunnallisiin epäkohtiin esimerkiksi päihdepalvelujärjestelmässä ja muuttamaan vallitsevaa asenneilmapiiriä hoitomyönteisemmäksi päihteitä käyttäviä kohtaan. Tukikohta ry:n perustehtävä on päihteitä käyttävien, päihdekuntoutujien ja heidän läheistensä kanssa tehtävä asiakastyö.

Mäkelänkatu 56, 00510 Helsinki

Järjestön sivuille: Tukikohta

Vailla vakinaista asuntoa ry

Suomessa vailla vakinaista asuntoa on lähes 7000 ihmistä. Me haluamme heidät kadulta kotiin.

Tue toimintaamme lähettämällä tekstiviesti ASUNTO numeroon 16499. Viestin hinta on 10 e.  Kiitos tuestasi! www.vihdoinkotiin.fi

Kinaporinkatu 2 D 3. krs, 00500 Helsinki

Järjestön sivuille: Vailla vakinaista asuntoa

Vertaistuki Redis tukee vertaistuen avulla rikostaustaisia henkilöitä rikoksettomaan ja päihteettömään elämänmuutokseen. Redis on matalan kynnyksen paikka, jossa kuitenkin asioidaan päihteettöminä. Korvaushoitolaiset ovat tervetulleita ilman oheiskäyttöä. Redis rohkaisee asiakkaita yhteisöllisyyteen ja kannustaa hankkimaan päihteettömiä kokemuksia ulkomaailmasta.

Rediksen työntekijöillä on ollut tähän mennessä ammatillisen koulutuksen lisäksi vertaistuellinen tausta, mutta vertaistuki toteutuu ehkä parhaiten omassa prosessissaan etenevien toisten kävijöiden välityksellä.

Kinaporinkatu 2 A 4,  00500 Helsinki

Järjestön sivuille: Krits

Mielenterveyden keskusliitto valvoo ja ajaa mielenterveyspotilaiden, mielenterveyskuntoutujien ja heidän läheistensä etuja yhteiskunnassa, toimii asiantuntijana heitä koskevissa kysymyksissä ja kehittää tarvittavia palveluja.

Toiminnan punainen lanka on vapaaehtoisuus ja vertaistuki. Toiminnassa yhdistetään kokemusasiantuntemus ja ammatillisuus.

Malmin kauppatie 26, 00700 Helsinki

Maanantaisin mielenterveysneuvonta: Hämeentie 54, 00500 Helsinki (Klubitalon tiloissa)

Järjestön sivuille: Mielenterveyden keskusliitto

Vihreä Keidas ry on yhteiskristilliseltä pohjalta päihdetyötä tekevä järjestö. Pyrimme tukemaan erityisesti vaikeuksissa olevia ihmisiä päihteettömään, terveeseen ja tasapainoiseen elämään sekä kannustamme lähimmäisenrakkauteen. Yhdistyksen toimitilat sijaitsevat Sörnäisissä, Helsingissä.

Vilhonvuorenkatu 7-9, 00500 Helsinki

Järjestön sivuille: Vihreä keidas

D-asema Kurvi mahdollistaa ihmisen osallisuuden yhteisöllisyyteen ja luovuuteen riippumatta hänen elämäntilanteestaan. D-asema Kurvissa voit lukea päivän lehdet, käyttää tietokonetta, nauttia kupposen kuumaa sekä hyödyntää erilaisia palveluita. Tarjoamme sosiaali- ja palveluohjausta, asiointiapua, vertaistoimintaa sekä mahdollisuuden mielekkääseen tekemiseen. Voit halutessasi toimia vertaisena tai vapaaehtoisena. Vertaispalaveri joka toinen tiistai klo:11.00. Kurvissa on myös peseytymis- ja pyykinpesumahdollisuus.

Drop-in-piste tarjoaa em. palveluiden lisäksi sosiaali-ja terveysneuvontaa, neulojen ja ruiskujen vaihdon lisäksi hiv-testausta ma-pe klo 12-15, c-hepatiittitestausta ma ja ke klo 12-14, pistosinfektioiden ja haavojen ensiapuluonteista hoitoa.  A- ja B-hepatiitti-rokotuksia saa päivittäin. Sairaanhoitaja ja sosionomi paikalla päivittäin, lääkäri on paikalla Kurvissa tiistaisin 12.00–15.00.

Pääskylänrinne 5 B, 00500 Helsinki

Järjestön sivuille: D-asema Kurvi

Kansalaisjärjestö yksinhuoltajille, yhteishuoltajille, vuoroviikkovanhemmille – perheille, joissa arki sujuu yhden vanhemman voimin! Vertaisryhmiä, retkiä, leirejä.

Hämeentie 62, 00500 Helsinki

Järjestön sivuille: Pienperheyhdistys

Erilaisiin asumisen tarpeisiin keskittynyt tuetun asumisen, tekemisen ja olemisen ammattilainen.

Mäkelänkatu 50, 00500 Helsinki

Järjestön sivuille: Sininauhasäätiö

Valli

Suomen Lumme

Samaria

VAO ry.

 

SPO – Suomen palveluohjaajat

Tukihenkilötyöyhdistys ry.

Helsingin diakonissalaitos

Kallion Kirkko

Seurakuntaopisto

Seurakuntayhtymä